Капитанът на българския национален тим Димитър Бербатов заяви в интервю за британския Daily Mail, че винаги му е трудно да се изправи срещу свои сънародници. Именно такъв е случаят днес, когато нападателят и неговият Тотнъм ще премерят сили срещу намиращия се във форма отбор на Манчестър Сити с Мартин Петров в редиците си.

Голмайсторът на „шпорите“ обаче допълни, че за 90 минути приятелството ще остане извън терена и ще даде всичко от себе си Тотнъм да спечели трите точки.

Петров ми е много добър приятел. Винаги е трудно когато излизаш срещу някой от твоята страна“, коментира Бербатов.

„Най-доброто нещо в случая е, че и двамата играем в преди позиции, така че ще се изправяме един срещу друг по рядко. Разбира се преди мача ще се видим. Нямаме възможност да живеем заедно в Англия, тъй като той е в Манчестър, но когато сме се връщаме в България винаги сме заедно“, продължи нападателят на „шпорите“.

„Разговарях с него тази седмица и се шегувахме кой ще спечели мача. Определено имаме нужда от трите точки повече от тях, но със сигурност идват тук за победа. Вярвам, че можем да вземем трите точки“, каза още националът пред Daily Mail.

„Българското дерби“ във Висшата лига е днес от 17:00 часа на стадион „Уайт Харт Лейн“ в Лондон.