Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Сток Сити в мача от 7-ия кръг в английската Висша лига пред 27 500 зрители. С основна заслуга за успеха на „червените дяволи” бе Димитър Бербатов, който вкара първото попадение за своя отбор. Второто бе дело на Джон О'Шей.

Българинът започна срещата като титуляр и остана на терена през всички 90 минути. Националът показа обичайното си ниво, като направи пропуск в края на първото полувреме, но все пак в средата на втората част реализира, и така вкара второто си попадение за Юнайтед от началото на сезона.

Челси, който до събота водеше във временното класиране, претърпя поражение с 1:3 от Уигън. Така, след победата над Сток, Юнайтед се изкачи на върха във временното класиране в Англия.

На вратата на шампионите започна Бен Фостър, а пред него - Патрис Евра, Рио Фърдинанд и Джон О’Шей. В средата на терена титуляри бяха Антонио Валенсия, Пол Скоулс, Дарън Флетчър и Луиш Нани. Партньор в атака на Бербатов бе Уейн Рууни.

През първото полувреме „червените дяволи” диктуваха случващото се на терена, но не успяха да стигнат до гол във вратата на домакините. Най-чистото положение за гостите профука Валенсия в 8-та минута, когато очи в очи със Соренсен не съумя да преодолее вратаря.

В 55-та минута Райън Гигс с появи в игра на мястото на Нани. Ветеранът за пореден път бе с решаваща роля за успеха на Юнайтед. Именно той асистира на Бербатов за попадението в 62-та минута. Гигс проби по лявото крило, пусна ниско по тревата в наказателното поле, където Бербатов вкара за 1:0.

В 77-та минута Джон О’Шей удвои преднината за Юнайтед, като отново Гигс записа асистенция, след като шутира от добре от фаул.

В 81-та минута сър Алекс Фъргюсън замени Уейн Рууни и Пол Скоулс, като на техните места пусна Майкъл Оуен и Майкъл Карик. До края на мача двата отбора не успяха да си вкарат гол и „червените дяволи” се поздравиха с крайния успех.

Така, Манчестър Юнайтед зае първото място във временното класиране с 18 точки. Челси е със същия точков актив, но с по-лоша голова разлика. Сток Сити пък е на 12 позиция с 8 точки.