Димитър Бербатов се отчете с гол и две асистенции за Монако при успеха на "монегаските" като гост на Лион с 3:2 в дерби от 29-ия кръг на Лига 1.

За победителите точни бяха Жермен в 5-ата, Родригес в 27-ата и Бербатов в 52-ата минута. За домакините Бриан реализира в 32-ата и 78-ата минута.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Още в 5-ата минута "монегаските" откриха резултата. След атака по дясното крило последва центриране в наказателното поле. Бербатов продължи топката към Жермен, а Валери прониза Лопес с удар от десетина метра. В 9-ата минута Умтити получи контузия и беше заменен от Коне.

Двата състава атакуваха постоянно и игра в центъра почти липсваше.

В 16-ата минута Курзава центрира от левия фланг към Жермен, но нападателят не успя да стигне до топката, която беше уловена от Лопес.

Четири минути по-късно Бербатов изведе с прекрасен пас Жермен, но той пропусна като ударът му мина встрани от гредата. Защитата на домакините играеше доста разсеяно и в 27-ата минута Жермен центрира от десния фланг на далечната греда, където беше Бербатов. Той спря топката, която попадна в Родригес, който удвои преднината на Монако.

Домакините се върнаха в мача само пет минути по-късно. Фофана намери Лопес, който прати топката при точката на дузпата и Джими Бриан намали.

В 41-ата минута арбитърът взе спорно решение. При борба за топката между Фабиньо и Фофана топката попадна в Субашич, а арбитърът реши, че Фабиньо е върнал топката на вратаря. След отсъдения непряк свободен удар в наказателното поле на гостите не последва нищо опасно.

В 52-ата минута Димитър Бербатов се отчете с попадение, което е негово второ за първенството. Родригес организира контраатака и пусна пас към Бербатов. Българинът излезе очи в очи с Лопес и реализира, но съдийската бригада сбърка, тъй като Бербатов беше в положение на засада.

Пет минути по-късно Коне пропусна да намали резултата.

В 66-ата минута Гуркюф пропусна да се разпише, пращайки топката на сантиметри от гредата, Субашич беше безпомощен при тази ситуация.

В 70-ата минута Емануел Ривиер замени Димитър Бербатов. Малко по-късно Бриан опита да намали резултата, но Субашич се намеси добре, а след това се наложи да получи и лекарска помощ.

В 78-ата минута Джими Бриан вкара втория си гол в двубоя. Бакари Коне асистира на голмайстора, който на празна врата се разписа. В последните секунди на редовното време Джими Бриан пропусна да изравни резултата.

След успеха "монегаските" са на втората позиция с 62 точки, а Лион е пети с 45 точки.