Димитър Бербатов игра цял мач и се отличи с асистенция при домакинската загуба с 1:2 от 18-ия в испанската Примера дивисион Хетафе в среща от Група G на Купата на УЕФА.

В 19-ата минута на двубоя на Уайт Харт Лейн Бербатов свали топката с глава на партньора си в атаката на шпорите Джърмейн Дефоу, който отблизо простреля Устари.

Само две минути обаче бяха необходими на Хетафе, който за първи път участва в евротурнирите, за да изравни резултата. Естебан Гранеро проби отляво и центрира към Рубен Де Ла Ред, който не пропусна да накаже домакините.

Победното попадение за испанците бе отбелязано по идентичен начин в 70-ата минута, когато Давид Кортес напредна по дясното крило и сервира топката на Браулио, който отблизо я прати в мрежата на Радек Черни.

Загубата е втора поред за Тотнъм, след поражението с 1:3 при гостуването на Нюкасъл в понеделник. Тимът на Мартин Йол няма победа в последните пет мача. Последният успех на шпорите беше преди месец – на 26 септември, когато се наложиха с 2:0 над Мидълзбро.

В другата среща от групата белгийският Андерлехт победи като домакин израелския Апоел Тел Авив с 2:0 с два гола на Николас Фрутос в 36-ата и 70-ата минути.