Димитър Бербатов призна, че се притеснява много преди награждаването на най-талантливите деца от неговата едноименна фондация.

"Това е шестата годишна церемония за награждаване на успели и талантливи деца в сферите наука, спорт и изкуство. Ще бъда радостен да ги видя, да си поговорим, да ги наградя. Радвам се, че децата са упорити и постигат успехи. Подготвил съм се, но се притеснявам повече от тях в момента. Такъв съм си преди важни събития, вълнувам се повече, отколкото преди мач. Това е до характер, но знам, че децата се чувстват добре", заяви Бербатов в ефира на БиТиВи.

"Няма да бъде честно, ако отлича някого спрямо другите. Всички деца са победители за мен, щом продължават да се занимават, да печелят награди и да се развиват. Някои са постигнали много въпреки крехката си възраст. Най-важното е, че мога да покажа тези таланти на България", добави нападателят на Монако.

"Децата наистина са талантливи, но по-важното е, че искат да се развиват. Дали ще станат известни цигулари, спортисти или математици, важното е, че се стараят. Ще се калят и ще се подготвят за външния свят. Не се съмнявам, че някои от тях ще постигнат това, което аз съм постигнал, а дори и повече. Надявам се и моите деца да имат талант, но още е рано да се каже. Най-важното е да сме живи и здрави, а аз като баща другото ще им го дам", завърши Димитър Бербатов.

Наградите на неговата фондация ще бъдат връчени по време на извънредното излъчване на "Шоуто на Слави" от 20:00 часа днес.