Българският нападател Димитър Бербатов даде дълго интервю за английския медиен гигант ББС, в което обсъди надълго предстоящите двубои на Тотнъм в Премиършип и Купата на УЕФА.

Бербатов е убеден, че „шпорите” могат да се справят с натоварената програма и да продължат преследването на европейския трофей.

Тотнъм победи Рединг с 1:0 вчера, в четвъртък играе със Севиля за Купата на УЕФА, а 41 часа по-късно е лондонското дерби с Челси в Премиършип.

„Трудно е да поддържаме нивото при толкова много мачове, но в отбора всички се подкрепяме взаимно,” каза Бербо през ББС Спорт. „Духът ни е висок, мениджърът непрекъснато ни напомня, че отборът е най-важното нещо.”

Съставът на Мартин Йол се изкачи до шеста позиция във Висшата лига и е на път да си осигури отново място в Европа. Сега Тотнъм вече гледа към срещата си със Севиля в четвъртък, първи мач от четвъртфиналите за УЕФА.

„С тази натоварена програма, просто бе задължително да спечелим срещу Рединг,” заяви Бербатов.”Имахме възможности да вкараме и още голове, но в крайна сметка имахме късмет да вземем три точки. Ще трябва да упражняваме повече стрелба към вратата през тази седмица.”

Бербатов е категоричен, че моралът вътре в отбора му е помогнал много да се приспособи необичайно бързо към тежките условия на Премиършип, докато много други големи футболисти изпитват проблеми в тази област.

„В тима всички се отнасят чудесно към мен и така ми помагат да съм спокоен и да си върша работата,” добави българският национал.

„Активът ми в турнира за Купата на УЕФА е добър и се надявам, че ще продължи да е така, защото ние искаме да играем на финал. Ще ни бъде трудно в четвъртък в Испания, защото Севиля е един много силен отбор и играят хубав, техничен футбол.”

„Но ако използваме шансовете си и вкараме един или два гола, това ще е успех за нас. Това ще е трудно, но аз съм оптимист и се надявам да го постигнем.”

Бербатов не пожела да коментира сблъсъка с Челси през следващия уикенд, въпреки че е само часове след мача със Севиля.

„Играем в четвъртък, прибираме се в петък и оттам веднага в хотела, но това е живота на футболиста,” заключи нападателят.„Не се оплаквам. Ще ни бъде трудно, но мисля, че срещу Челси ще е най-трудната част от това турне.”

Бербо завърши:”Нека видим какво ще стане в четвъртък и след това ще мислим за Челси. Ако спечелим в Испания, то ще се върнем със самочувствие, но не можем да обсъждаме Челси преди да сме играли със Севиля.”