Българската звезда на Тотнъм Димитър Бербатов получи увеличение на заплатата, след като обяви намерението си да остане в лондонския клуб. Досега българският нападател прибираше по 24 000 паунда на седмица, но сега ръководството на „шпорите” е решило да добави още 6000 към тях, с което да закръгли сумата на 30 000 паунда (86 4000 лева).

Според „Дейли Мейл” обаче Бербатов вече е най-скъпоплатеният играч на „Уайт Харт Лейн” и ще взима не по 30000, а двойно – по 60000 паунда на седмица. До момента Ледли Кинг и Роби Кийн бяха водачи в тази класация със своите чекове от по 50000 паунда.

Причина за ухажването на Бербатов от страна на шефовете му стана интересът от страна на шампиона Манчестър Юнайтед, като „червените дяволи” дори отправиха запитване за играча. Конкретна оферта от Манчестър за Бербо така и не пристигна, но се твърди, че такава ще има през зимния трансферен прозорец, или следващото лято.

Въпреки повишената си заплата, българският голмайстор все още е далеч от чековете, които получават звездите на Юнайтед.

Бербатов бе категоричен, че засега остава в Тотнъм, но не отхвърли възможността за трансфер в бъдеще. „Мисля, че това няма да се случи сега по две причини. Първо, никой от Юнайтед не е говорил с мен или агента ми, и второ, моят клуб не е получил официална оферта. Никой не казва, че Юнайтед не се интересува от мен, но онова, което знам е, че трансфер няма да има през есента. Бордът на директорите на Тотнъм реши да ми вдигне заплатата, не с много, но все пак има увеличение,” заяви Бербатов.