Фулъм продължава да пропада, след като загуби с 1:2 като домакин на Суонзи в мач от 12-тия кръг на Премиършип. За лондончани това бе пета поредна загуба и отборът остава в зоната на изпадащите.

Съвсем в синхрон с представянето на отбора си, звездата на Фулъм Димитър Бербатов направи пореден разочароващ мач, в който не се отличи с нищо на терена. Както обичайно, българинът получи доверието на Мартин Йол и игра цял мач, но изобщо не впечатли с изявите си, а в социалните мрежи веднага се появиха коментари, че е крайно време нападателят да остане на резервната скамейка.

Всичко по-интересно на „Крейвън Котидж“ се случи през второто полувреме, когато паднаха и трите гола в двубоя. Гостите откриха в 56-а минута, благодарение на автогол на Арън Хюз. Фулъм все пак отговори бързо и изравни в 64-а минута чрез Скот Паркър. Той получи топката отдясно в наказателното поле след центриране от корнер на Брайън Руис и с удар в горния ляв ъгъл реализира за 1:1.

10 минути преди края на мача влезлият като резерва Джонджо Шелви донесе успеха за Суонзи. След асистенция на Роланд Лама, бившият играч на Ливърпул пое топката извън наказателното поле и с чудесен изстрел в горния десен ъгъл вкара за крайното 2:1.

В класирането Суонзи е 10-и с 15 точки, докато Фулъм остава на 18-а позиция с 10 точки.

Бербатов отново разочарова, пета поредна загуба за Фулъм