Българската звезда на Монако Димитър Бербатов обяви, че иска да остане в клуба и за следващия сезон. Той направи признанието пред вестник "Екип".

Нападателят е обвързан с "монегаските" само до края на кампанията. Все по-често се чува обаче, че шефовете го искат в състава.

Самият Бербо няма нищо против, нищо че през следващата кампания ще му се наложи да се бори за титулярното си място не с кого да е, а със звезда от калибъра на Радамел Фалкао.

"Първоначално, когато дойдох тук, не очаквах нищо особено. Най-малкото, защото никога не съм играл във Франция.

Но на семейството ми му харесва тук, хората са мили с мен и ми помогнаха да се аклиматизирам за нула време. Всичко е прекрасно", сподели Бербатов.

На него му харесва в Монако и заради амбициите на отбора. "Монегаските" са в борбата за място в Шампионската лига през следващия сезон. Ако спечелят квотата, българинът ще има един последен шанс за изява в този турнир.

"Играя с много добри футболисти, които знаят какво да правят с топката. Борим се и за Шампионската лига, което е прекрасно.

Ще говорим за бъдещето ми в края на сезона, но аз определено искам да остана. Ако продължават така нещата, ще седнем и ще преговаряме в края на сезона", добави Бербо.