Сър Алекс Фъргюсън е най-добрият мениджър в света, тъй като успява във всеки един момент да мотивира до краен предел своите играчи, заяви българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

Бербо, който през този сезон играе много по-малко, отколкото през миналата кампания, призна, че разбира много добре, че всички действия на шотландеца са в името на успехите на английския шампион. "Всеки един футболист е различен", обяви бившият капитан на националния ни отбор пред "MUTV".

"Някои играчи трябва да бъдат побутнати, а други просто имат нужда от един разговор. Що се касае до мен, босът просто трябва да дойде и да ми каже какво иска да направя, а след това зависи само от мен дали ще играя във всеки мач. Не мога да говоря за другите момчета, но винаги е много хубаво, когато мениджъра идва при теб, за да те попита как се чувстваш и да те успокои преди даден мач. Той знае как да те мотивира и как да говори с теб - за нещата във футбола и извън него", каза още българският таран.

"Заради начина, по който говори в съблекалнята, ти имаш чувството, че това ще бъде последният мач в живота ти, така че излизаш на терена и даваш 100% от себе си. Страхотно е - просто трябва да сте в съблекалнята, за да видите за какво говоря", сподели още Бербатов.

Бившият таран на Тотнъм завърши с думите: "Всеки път, когато някой играч се откаже от футбола или бъде продаден на друг отбор, мениджърът има план как да замени дадените играчи и да изгради нов отбор. Начинът, по който се отнася с нас, е просто невероятен. Дори и да не играеш, ако си контузен, той идва и говори с теб, окуражава те. Тогава се чувстваш специален. Дори когато сме на тренировка или обядваме, например, той сякаш е част от футболистите - шегува се, разказва различни истории, задава ни въпроси. Той просто e близък с играчите".