Българската звезда Димитър Бербатов разкри интересни подробности за детството си. Той разкри, че не е бил отличник в училище, но в никакъв случай не е подхождал лековато към уроците и се е старал да се учи добре.

"Момчетата сме известни, че в главата ни е повече футболът. Но мисля, че не съм разочаровал родителите си с оценките в училище. Не съм бил отличник, не мога да си кривя душата, но съм залягал над учебниците. Е, залагах малко повече на спорта, но мисля, че съм бил винаги достатъчно усърден." 

"Попивал съм от всичките си учители и треньори по пътя ми досега. Благодаря им на всички за уроците, стремял съм се от тях да вземам най-доброто. Определено тяхната професия не е никак лесна", сподели Бербатов в предаването "120 минути".

Там той говори и за своята фондация, с която прави всичко възможно, за да помага на талантливи деца, показващи талант в много и най-различни сфери не само в областта на спорта и изкуството, а и много други. 

"С фондацията си се опитвам да бутам децата в правилната посока. Това е много важно за тях, защото не е нужно да имаш само талант. В България учителите са много онеправдани и искам да им помагаме", сподели още Бербо.