Димитър Бербатов спаси Тотнъм от провал в мач от група G в турнира за Купата на УЕФА. Капитанът на българския национален отбор отбеляза изравнителния гол в срещата срещу Андерлехт в Брюксел, но не успя да помогне за повече и двубоят завърши наравно 1:1.

Първият съдийски сигнал свари Бербо на резервната скамейка на „шпорите”. Нападателят ни се появи в игра в 59-та минута, заменяйки Роби Кийн. Първото полувреме на мача не успя да зарадва посетителите на стадион „Констант Ван Ден Сток” в белгийската столица, тъй като не предложи особено атрактивни ситуации и красив футбол.

Началото на втората част бе подобно на предшестващите 45 минути. Това се промени с появата на Бербатов. В 68-та минута домакините поведоха в резултата – Барт Гоор се възползва перфектно от глупава грешка в защитата на Тотнъм и без проблеми прати топката в мрежата на Пол Робинсън. Българският национал обаче изравни и донесе точка на своя тим с гол от дузпа в 71-та минута. Джърмейн Дженас бе фаулиран от Йеле Ван Дам в наказателното поле на Андерлехт и съдията Дамир Скомина от Словения посочи бялата точка, а Бербатов не сгреши и хладнокръвно закова коженото кълбо във вражеската мрежа. Капитанът на „трикольорите” пропиля добра възможност да обърне резултата в полза на „шпорите” в 86-та минута и последният съдийски сигнал дойде при резултат 1:1.

В другия мач от групата Хетафе победи с 2:1 като гост Аалборг. Резултатът за испанския тим откри Ернандес в 11-та минута, а Гранеро удвои в 78-та минута. Домакините обаче демонстрираха морал и не се отказаха до последно, което доведе до попадение във вратата на мадридчани – в 90-та минута Прица намали преднината на гостите.

Тотнъм заема първото място в потока и единствен си осигури класиране за 1/16-финалите на УЕФА. Другите два продължаващи напред ще станат ясни след последните мачове – на 19-и декември Хетафе приема Андерлехт, а Апоел – Аалборг. Датчаните със сигурност напускат надпреварата.

Класиране:

1. Тотнъм 4 мача 7 точки

2. Хетафе 3 мача 6 точки

3. Андерлехт 3 мача 5 точки

4. Апоел Тел Авив 3мача 3 точки

5. Алборг 3 мача 1 точка