Капитанът Димитър Бербатов сподели за Гонг, че се надява на реванш с националния отбор през предстоящата 2008 година.

„Това е най-голямото ми разочарование, че не успяхме да се класираме, не изпълнихме поставената задача. Надявам се да се реваншираме на предстоящите световни квалификации. Разочарованието е както за нас футболистите, така и за всички българи”, отсече Димитър Бербатов.

„Смея да твърдя, че тази година е добра за мен. Завърших първия си сезон във Висшата лига с много голове и добра игра. Сега положението е по-различно, но мястото, на което се намираме не ни приляга. Мачовете, които изиграхме в последните няколко седмици показват, че ни чака добро бъдеще”, така Бербо коментира годината си в Тотнъм.

„Колкото и банално да звучи искам семейството ми и близките да са живи и здрави. Другото човек или си го има, или ще си дойде. Здравето е най-важно”, заяви капитанът на България.

„Въпросът с националния селекционер си е за Боби Михайлов. Той ще вземе крайното решение, а и съм сигурен, че има хора в БФС, които му помагат. Вярвам, че ще вземе добро решение за българския футбол. Хората, които ще коментират Пламен Марков, Димитър Пенев и Венейбълс са едни много големи специалисти”, отбеляза голмайсторът на Тотнъм и България.

Запитан от Гонг възможно ли е догодина по това време да е част от някой голям европейски тим, Бербо отговори така: ”Този въпрос е малко подвеждащ. Аз вече съм казал, че не искам да говоря на тази тема. Самият аз не искам да я коментирам. Искам да съм концентриран върху футбола и играта си. Когато е така, виждате какво правя. Когато човек си върши работата по най-добрия начин, винаги ще има интерес към него”.

„Прав си, че когато човек играе в Шампионската лига и в по-големите отбори е в по-добра позиция за индивидуалните награди. Винаги е хубаво и изпитваш по-голяма наслада, когато постигаш нещо с не чак толкова голям тим. Така също получаваш различни признания”, обяви за Гонг Димитър Бербатов, който е фаворит за наградата Футболист №1 на България за 2007 година.

„Времето ще покаже, дали съдбата ми е отредила да играя да в един от най-големите клубове. В момента съм щастлив”, категорично каза Бербатов.

Запитан дали може да се ожени през 2008 година, най-видният ерген в България заяви:”Не ми се вярва”.

Димитър Бербатов призна, че българските звезди в чужбина не са много наясно с обстановката в България. Бербо пожела живота в страната ни да бъде по-добър за хората, които живеят в нея.