Манчестър Юнайтед е определен за най-скъпия футболен клуб в света за шеста поредна година от реномираното икономическо издание „Форбс”.

Английският гранд, в чийто състав играе и българският нападател Димитър Бербатов, е оценен на 1,8 милиарда долара, което е с 2 процента по-малко от миналата година.

На второ място в класацията е испанския Реал Мадрид със стойност от 1,323 милиарда долара, а трети е друг английски тим Арсенал, който е оценен на 1,181 милиарда.

След спечелването на Шампионската лига през миналата година Барселона се изкачи от седмо на четвърто място със стойност 1 милиард долара.

Германският колос Байерн Мюнхен падна на пета позиция в класацията с 990 милиона долара, намаление с 11 процента спрямо миналата година.

Ливърпул е шести с 822 милиона долара, а десетката допълват Милан (800 милиона), Ювентус (656 милиона), Челси 646 милиона) и Интер (413 милиона).

Интер е най-големият печеливш в последната година с повишение от 12 процента. Общата стойност на 20-те най-големи клуба се понижи с 8,5 процента до 12,640 милиарда долара.

Отрицателната разлика обаче най-вече идва от повишаването на курса американската валута, тъй като в евро стойността на отборите се е повишила с 2,7 процента до малко над 9 милиарда.