Капитанът на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов игра футбол в началното училище в английското градче Саутбъри.

Визитата на нападателя бе част от програма на Тотнъм за развитие на футбола в училищата. Берба поигра с деца от училището. Джош Онома, един от малчуганите, които играха с Бербатов, дори играе в една от детските формации на „шпорите” и се надява един ден да тръгне по стъпките на своя идол.

Бившият играч на Байер Леверкузен дори взе участие във викторина заедно с децата. В нея те имаха възможност да го разпитват за различни неща от футболната му кариера. Така те разбраха как Бербатов е направил първите си стъпки във футбола и кои са били любимите му играчи.

Пред официалния сайт на Тотнъм, националът заяви: „Много е важно всички играчи в клуба да продължават да подкрепят образованието в местните училища”.

„Треньорите правят футболните тренировки забавни за всички момчета и момичета. Винаги мисля колко хубаво щеше да бъде, ако имаше такива неща, когато аз растях”.

„Аз съм изцяло зад тази програма и е страхотно да виждам как футболът поддържа младите хора здрави и активни”, допълни Бербатов.