Димитър Бербатов заедно със своя отбор Тотнъм загубиха с 0:1 при гостуването си на Манчестър Юнайтед в мач от четвъртия кръг на Премиършип. Това е първа победа за шампионите на Англия, които вече имат 5 точки и се намират на 10-о място. Тотнъм е на незавидната 17-а позиция с едва 3 точки.

Бербатов започна като титуляр за лондончани и игра 90 минути, като беше основната заплаха за вратата на Ван дер Саар. Българският национален нападател получи и жълт картон в 70-та минута за реплика към съдията Хауърд Уеб.

Още в първата минута Митко пусна на Роби Кийн, който веднага стреля, но топката уцели напречната греда на вратата на домакините.

В 64-та Бербатов получи пас от Кийн, но българинът бе съборен от Неманя Видич и само успя да чукне топката, която мина между краката на Ван дер Саар, но от гол линията Рио Фърдинанд изчисти топката.

В 68-та минута Луис Нани отбеляза единствения гол в мача. Португалецът стреля от далеч, след което топката рикошира леко в тялото на Тевес и влезе във вратата на Пол Робинсън.

10 минути преди края на срещата Бербатов отправи много хубав удар към вратата на домакините, но Ван дер Саар се намеси и улови топката.