Димитър Бербатов и Уейн Рууни ще водят атаката на Манчестър Юнайтед в днешното гостуване на Уест Хем в среща от 15-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Домакините от Уест Хем се надяват да могат да използват Матю Ъпсън, който се възстанови от травма в подколянното сухожилие. Карлтън Коул и Валон Бехрами са твърдо аут, но Киърън Дайър ще може да участва в мача, след като игра 75 минути за резервите на "чуковете" в понеделник.

Манчестър Юнайтед ще могат да използват Едвин Ван дер Сар, който пропусна три мача на своя тим, заради контузия в коляното. Джони Еванс, Джон О'Шей и Рио Фърдинанд са твърдо аут, а в отбрана ще започнат отново Неманя Видич и Уес Браун. Този сезон бяха вкарани повече голове на „Ъптън парк", отколкото на който и да е стадион на тим от Висшата лига на Англия - цели 30 попадения. Желанието на Дзола Уест Хем да играе нападателен футбол доведе до това, че „чуковете” са вкарвали в 11 последователни мача, което ескалира до петте гола във вратата на Бърнли през миналия кръг. Притеснението за феновете на лондонския тим обаче идва от факта, че техните любимци са получили осем гола в последните си три мача и не са имали чиста мрежа от месец август насам. Манчестър Юнайтед пристигат с намерението да запишат поредна победа, която да продължи напрежението върху лидера Челси, който по-късно гостува на Манчестър Сити.

„Червените дяволи” обаче има доста проблеми в Източен Лондон през последните сезони, записвайки две загуби в последните си три гостувания на Уест Хем. Момчетата на сър Алекс Фъргюсън обаче направиха дубъл над тима на Дзола през миналия сезон и то без да получат гол във вратата си.

Уест Хем и Манчестър Юнайтед се играли един срещу друг в 117 мача. Английският шампион има 52 победи, срещу 41 на „чуковете”. Отборът на Дзола започна сезона с две чисти мрежи, но след това получи 24 попадения в 11 мача. Лондончани са получили най-малко по два гола в девет от последните си десет срещи във Висшата лига. Ако играе днес, Марк Ноубъл ще участва в мач номер 100 в лигата с екипа на лондончани. Манчестър Юнайтед пък са спечелили 12 гостувания във Висшата лига през 2009 година - никой друг тим не е успявал да постигне това през тази година. Днешният двубой на "Ъптън парк" ще бъде мач номер 1300 за сър Алекс Фъргюсън начело на "червените дяволи".