Старши треньорът на Монако Клаудио Раниери призна, че тимът му няма никакви шансове за титлата във Франция и ще съсредоточи сили да запази второто си място във временното класиране. Тимът на Димитър Бербатов изостава на цели 13 точки от лидера Пари Сен Жермен, който може да триумфира шампионския приз още този уикенд. Това би се случило ако Монако загуби при визитата си на Рен, а в същото време парижани надделеят над Лион в неделя.

Сериозното изоставане на Монако от лидера и колебливите игри напоследък, доведоха до спекулации, че Раниери може да бъде заменен от Зинедин Зидан. Опитният специалист обаче заяви, че не обръща внимание на писанията в медиите.

„Слуховете не ми влияят. Концентриран съм изцяло върху нашите цели и очаквам същото от моите футболисти. Единственото нещо, за което трябва да мислим е второто място“, коментира Раниери.

Наставникът бе подкрепен и от опитния бранител Рикардо Карвальо. „Треньорът върши много добра работа тук. Той помага много на отбора да се развива и да върви напред. Много съм доволен“, каза той.