Фулъм съвсем усложни своето положение от началото на сезона, след като записа поредна загуба. Лондончани отстъпиха с 1:2 при домакинството си на новака Кардиф от шестия кръг на Премиършип. Поражението остави Фулъм в зоната на изпадащите.

90 минути за лондончани игра българския нападател Димитър Бербатов, който обаче отново не успя да вкара и да помогне на своя отбор.

Мачът започна лошо за домакините. Мениджърът Мартин Йол бе принуден да направи смяна още в 7-та минута, тъй като Скот Паркър се контузи и бе заменен от Карагунис.

Кардиф поведе с 1:0 в 12-та минута, когато Пит Уитингам асистира за попадението на Стивън Коулкър.

Мартин Йол направи втора смяна в 41-та минута, когато Брайън Руис влезе на мястото на Качаниклич.

Именно Брайън Руис върна Фулъм в мача след невероятното си изпълнение в 45-та минута, когато с удар от дъгата на наказателното поле на Кардиф изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Маршал.

През второто полувреме футболистите на Фулъм се опитаха да стигнато до победата, но направиха доста пропуски пред вратата на Кардиф.

Уелският отбор дочака своя момент във втората минута на добавеното време на мача, когато вратарят Дейвид Маршал изпрати топката с дълъг пас към Джордън Мъч, който успя да я овладее и с много хубав далечен удар я прати в горния десен ъгъл на Стокдейл, като по този начин донесе победата за Кардиф.

След този успех Кардиф събра актив от 8 точки и се изкачи на единадесета позиция, докато Фулъм остава на осемнадесето място с едва 4 точки след първите шест кръга.