Оттеглянето на Майкъл Карик от националния отбор на Англия предизвика доста коментари на Острова, като той стана част от редицата футболисти на Манчестър Юнайтед, отказват да играят за страните си.

Популярният сайт „Bleacher Report“ припомня, че освен Карик, още пет от звездите на настоящия състав на Юнайтед прекратиха кариерите си на национално ниво в последните няколко години.

Първи в поредицата е Пол Скоулс, който след Евро 2004 спря да играе за Англия. Въпреки че бе само на 29 години, рижият халф заряза екипа с трите лъва, за да се концентрира върху семейството си и върху клубния си тим.

Преди 5 години Райън Гигс също реши повече да не защитава честта на родния Уелс, но той вече бе на 33-34 години и неговото решение изглежда далече по-обичайно.

Димитър Бербатов спря да играе за България през 2010 година, когато бе на 29. През 2011-а серията с откази продължи, като Парк Джи-Сунг, също на 29 години, престана да играе за Южна Корея. През октомври 2011-а и Неманя Видич напусна националния тим на Сърбия, само 3 дни, след като бе навършил 30 години.

„Виждате ли някаква тенденция?“, логично питат „Bleacher Report“, вероятно визирайки предпочитанието на сър Алекс Фъргюсън играчите му да са пределно отдадени на клубния си тим и факта, че всички от изброените, с изключение на вездесъщия Гигс, играят за последно за селекциите си, когато са на 29 години, но не и след като станат на 30.