Димитър Бербатов вкара първия гол за Манчестър Юнайтед за домакинската победа срещу Бърнли с 3:0 в среща от Висшата лига. Успехът бе първи за шампионите на Англия през новата 2010 година.

Българинът започна като титуляр и в 64-ата минута хладнокръвно се разписа за 1:0, след като бе изведен на добра позиция от Уейн Рууни.

Така Бербатов започна да изпълнява заръката на мениджъра сър Алекс Фъргюсън да забие 15 гола до лятото. Това е 7-и гола за благоевградчанина от началото на сезона. Освен това българинът показа голямо желание за игра, което бързо бе забелязано и от „Eurosport”.

В 69-ата минута Бербатов бе изведен леко встрани от вратата и шутира по зема, но изстрелът му бе спасен от вратаря Йенсен, топката попадна в Рууни и той след няколко докосвания я прати в мрежата.

В 73-ата минута българинът, който постоянно е измъчван от болки в коляното бе заменен от Майкъл Оуен при резултат 2:0, при който крайният изход от двубоя изглеждаше решен.

В първата минута от продължението резервата Маме Бирам Диуф вкара първия си гол за Манчестър Юнайтед във втория си мач за тима и общо около 20-ина минути на терена в двете срещи.

Двубоят срещу Юнайтед бе първи за новия наставник на Бърнли Брайън Лоус. В тима на сър Алекс Фъргюсън пък се завърна вратарят Едвин Ван Дер Саар, който доскоро бе пуснат от отбора, за да може да се грижи за болната си съпруга.

Съставът на Манчестър Юнайтед: Ван Дер Саар, Невил, Браун, Евънс, Евра, Валенсия, Карик(65'-Андерсон), Скоулс, Нани, Бербатов(73'-Оуен), Рууни(73'-Диуф).