Капитанът на националния отбор по футбол Димитър Бербатов изрази надежда, че президентът на БФС Борислав Михайлов ще назначи нов треньор в точния момент.

„Не искам да правя сравнения, но виждате, че и Англия е в същата ситуация. Те също сондират мнения, оглеждат и търсят най-добрия вариант. Не искам да навлизам в подробности, защото това не е моят бизнес. Назначаването на нашия национален селекционер ще настъпи, когато е правилният момент. Нека всички вярваме в преценката на Боби Михайлов, мисля че ще избере нов национален селекционер, който да е наясно, че ще има за задача да ни класира”, отсече Димитър Бербатов специално за Гонг.

Нападателят на Тотнъм демонстрира добро настроение след успеха на „шпорите” срещу Алборг. Таранът реализира първото попадение за лондончани при обрата от 0:2 до 3:2.

„Всички сме доволни най-вече от обрата, който постигнахме. Той беше дело на целия колектив през второто полувреме. През първото полувреме показахме как не трябва да се играе”, сподели Бербатов.

„Казах и на английските ви колеги, че имаме човека, който знае как се печели Купата на УЕФА. Направил го е два пъти, защо да не го стори и трети път. Опитът на Хуанде Рамос ни е нужен и във Висшата лига. Той е много полезен за нас”, допълни асът на Тотнъм и България.

Димитър Бербатов за пореден път каза, че не му е приятно да говори за евентуален негов трансфер.

Капитанът на националния тим говори и за жребия, който изтеглихме за световните квалификации. „Мисля, че всички сме доволни, защото имаше и по-трудни групи. Трябва да сме и реалисти, защото всеки отбор може да излъчи опасност. С Роби Кийн вече се обзалагаме, какво ще се случи. Ние се закачаме, но както той иска неговият отбор да бие, така аз искам ние да бием”, отбеляза голмайсторът.