Капитанът на българския национален тим и нападател на Тотнъм Димитър Бербатов заяви, че е изключително благодарен на привържениците на „шпорите” за невероятната подкрепа през изминалия сезон.

 

Бербатов, който е смятан за един от най-добрите нападатели във Висшата лига след трансфера си на „Уайт Харт Лейн” от тима на Байер Леверкузен миналото лято.

 

Благодарение на головете си, българинът лесно се превърна в любимец за феновете и вече е сравняван с клубни легенди като Гари Линекер и Юрген Клинсман.

 

Според Бербатов именно подкрепата на привържениците му е помогнала да се адаптира толкова бързо към английския футбол.

 

„Наистина съм благодарен на привържениците”, коментира Бербатов, цитиран от Daily Mail.

 

„Те ме подкрепят от първия ми мач, продължават да го правят и наистина съм им благодарен за това. Опитвам се да го покажа с головете си”, допълни Бербатов.

 

Преди известно време феновете на тима определиха гола на Бербатов срещи Чарлтън за един от най-запомнящите се през изминалия сезон.

 

„Когато отбелязах срещу Чарлтън беше точно пред тях и беше наистина прекрасно. Всички ръкопляскаха и няма нищо по-велико от това. Когато феновете скандират името ми, това ме кара да се чувствам щастлив и в същото време ставам малко нервен и срамежлив.”

 

„Прекрасно е че ме харесват и ще се опитам да продължа да бележа и да ги забавлявам”, каза още Бербатов.