Звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви, че не очаква да продължи кариерата си колкото триото ветерани в тима – Райън Гигс, Пол Скоулс и Гари Невил.

Българинът е поредният футболист, който изказа възхищението си от нивото, на което играят тримата в момента. Често те получават похвали за формата си, въпреки че вече са на възраст около 35.

Бербатов от първа ръка може да види какви жертви правят Гигс, Скоулс и Невил, за да продължат кариерите си. Българинът обаче не очаква да повтори техните постижения, информира официалната страница на „червените дяволи”.

На въпрос, дали все още се вижда на терена след пет години, 29-годишният нападател отговори: „Аз? На 35? Никакъв шанс!”.

„Не, сериозно, всеки футболист е различен, всеки знае какви сигнали му дава тялото. След два сезона на „Олд Трафорд”, знам защо Гигс, Скоулс и Невил продължават да се състезават активно. Тук, те имат на разположение нужните съоръжения, нужния екип от хора, които знаят как да ги подготвят”, сподели бившият национал на България.

„Очевидно, трябва да си фокусиран изцяло върху футбола, а когато се прибереш у дома, да си професионалист и да си наясно как да живееш живота си. Виждам тези неща, особено при тримата ветерани”, добави той.

„Гледам ги, и се питам – дали и аз мога да направя подобно нещо. Ако не, поне ще видя колко най-много ще мога да изкарам. Но когато тялото ти подскаже, тогава трябва да се откажеш. За да не се правиш засмях”, завърши Димитър Бербатов.