Димитър Бербатов се отличи с асистенция за минималната победа на Манчестър Юнайтед с 1:0 като гост на ЦСКА в Москва. Успехът на „Лужники” дойде много трудно за „червените дяволи”, а единственото попадение падна в самия край на мача. Юнайтед бе без доста от титулярите си, отсъстващи заради контузии, като в Москва не пристигнаха Уейн Рууни, Патрис Евра, Райън Гигс и Дарън Флетчър.

Бербатов започна като титуляр, в компанията на Луиш Нани и Антонио Валенсия, и бе единственият състезател, получил жълт картон в срещата. На изкуствения терен на „Лужники” Ман Юнайтед не показа най-добрата си игра, но измъкна важни три точки, с които продължава с пълен актив след три срещи и вече е почти сигурно класиран напред.

Юнайтед се измъкна в началото на второто полувреме, когато Дзагоев бе на ръба на засадата и буквално сантиметри го разделиха от попадение във вратата на Ван дер Сар. Младият нападател на ЦСКА се разписа, но страничният рефер сигнализира, че е бил зад гърба на последния бранител на англичаните, и голът не бе зачетен.

С появата на Майкъл Оуен, атаките на Ман Юнайтед се изостриха към края на срещата, и след масиран натиск, „червените дяволи” в крайна сметка получиха онова, за което бяха дошли в Москва. В 86-та минута Нани центрира елегантно отляво, Димитър Бербатов отклони с глава топката, която се озова право в краката на Валенсия и той от ъгъла на вратарското поле я прати в мрежата. Малко по-рано отново Валенсия бе нацелил и гредата над Акинфеев.

В минутите до края отново Бербатов имаше проява, която пожъна овации, пускайки изящен пас към излезлия на чиста позиция Андерсон, но младокът шутира в аут.