Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов остана доволен от прибавените нови три точки в актива на „червените дяволи”, но заяви, че въпреки преднината от пет точки пред Ливърпул, все още в първенството нищо не е решено.

Снощи възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън спечелиха отложения си мач с Фулъм с 3:0, като едно от попаденията бе на българина, който оформи головата си сметка на 12 попадения от началото на сезона.

„Победата бе много важна за нас. Това ни каза и мениджърът преди мача. Може би трябваше да бием с два или три гола повече, но в крайна сметка и така всички са щастливи”, заяви Бербатов пред клубната телевизия.

Българинът не спести и похвалите си за съотборника си Пол Скоулс, който реализира брилянтен гол.

„Не мисля, че в света има някой друг като Пол Скоулс. Той е единственият, който може да стреля толкова точно. Пасовете му и начина по-който умее да променя хода на мача е брилянтен. Всеки мениджър би се радвал да го има в състава си, но ние сме щастливи, че той играе за нас”, допълни още Бербатов.

Нападателят също каза и няколко думи относно името си, което според него е бъркано доста в Англия. "Фамилията ми я бъркат не само коментаторите, а някои хора произнасят дори собственото ми име неправилно. Те ме наричат с руското име Дмитрий, въпреки че съм българин. Това ме разстройва доста, тъй като си харесвам името много и се налага да поправям хората, които го произнасят неправилно. Ще бъде добре ако коментаторите се научат най-сетне да го казват както трябва", жалва се Бербо. На друг въпрос той отговаря, че му липсват приятелите и семейството, които вижда по веднъж на няколко месеца. "Все пак играя извън България близо 10 години и съм свикнал с това. Знам, че е един ден ще се върна в дома си и затова не се жалвам".