Едно от положителните неща за футболистите на Манчестър Юнайтед по време на предсезонното турне в САЩ е, че могат да се откъснат от прекаленото внимание на феновете, което получават в Англия. Това е така, стига да не се казваш Димитър Бербатов, пише Chicago Tribune.

Изданието информира, че нападателят на „червените дяволи“ има много фенове навсякъде, където отборът отиде да играе.

„Има много българи тук в САЩ. Те винаги идват на тренировките, говорят си с мен. По време на мачовете винаги са на трибуните и развяват българския флаг. Това те кара да се чувстваш сякаш не си толкова далеч от дома“, признава Бербатов.

Изданието отбелязва, че Бербатов се превърна в първия чужденец вкарал 5 гола в един мач във Висшата лига. „Беше върхът, защото не го очаквах. След втория гол си мислих за трети. Само четирима футболисти са вкарвали толкова много в мач от английското първенство“, коментира българинът.

Въпреки че навлиза в последната си година от контракта с Юнайтед, и въпреки многото разочарования, Бербатов призна, че и за миг не е съжалил за трансфера си на „Олд Трафорд“.

„Кой няма да е щастлив да дойде в един от най-големите клубове в света. Това е като сбъдната мечта. Идвам от малка страна, а да постигнеш нещо такова, е голям постижение. Много съм горд“, завърши нападателят на Манчестър Юнайтед.