Лидерът в швейцарското първенство Базел постигна много ценен успех с 2:0 като гост на Люцерн, за който Димитър Рангелов започна титуляр. Българският национал остана на терена през всичките 90 минути на двубоя от 27-ия кръг, в който по-голямата класа на шампионите се оказа решаваща.

Футболистите на Мурат Якин срещнаха сериозен отпор от страна домакините, които имаха не един и два шанса да вкарат топката в мрежата на Ян Зомер. Участникът в груповата фаза на Шампионската лига обаче удари съперника си в началото на втората част. Давид Деген достави удобна топка за Джовани Сио в 48-ата минута и бившият играч на Волфсбург откри резултата.

Люцерн опита всичко в търсенето на изравнително попадение. Атакуващият устрем на противника бе умело оползотворен от Базел, който сложи точка на спора във втората минута на добавеното време. Мохамед Ел Нени намери по чудесен начин Сио пред вратата и роденият във Франция футболист с лекота оформи крайното 2:0.

Люцерн заема 5-ото място във врменното класиране с 39 точки, докато Базел събра 52 на върха и има преднина от три пред втория Грасхопърс.