Отборите на Базел и Верона продължават битката за подписа на българския национален бранител на Партизан Белград Иван Иванов. Швейцарският гранд увеличи офертата си и вече предлага 2,1 милиона евро за Иванов, а медиите в Сърбия твърдят, че българският бранител със сигурност няма да носи екипа на Партизан през новия сезон.

Още вчера стана ясно, че спортният директор на италианския Верона Шон Солиано е пристигнал в Сърбия, за да преговаря на крака с Партизан за привличането на 25-годишния бранител. ФК Базел, които водеха преговори със сръбския тим за бившия играч на ЦСКА от доста време насам, пък са се уплашили, че ще загубят Иванов и вече са готови да платят за него 2,1 милиона евро.

Партизан искаха за своята звезда около 3 милиона евро, но вече са склонни да пуснат Иванов и за по-малка сума. Добрата новина за сърбите обаче е, че нито Верона, нито Базел, не са поставили условие, че искат Иван Иванов още на момента в състава си. Това пък означава, че защитникът ще може да играе в реванша с Лудогорец от Шампионската лига, както и в евентуалния плейоф за влизане в групите на турнира. /БГНЕС