Българският нападател Костадин Башов се разписа при победата на Алки над градския съперник АЕК с 2:1 след продължения, но отборът му отпадна драматично на четвъртфиналите на турнира за купата на Кипър.

АЕК беше спечелил първия мач с 1:0 на собствен терен и се класира за полуфиналите по правилото за повече отбелязани попадения на чужд терен.

Башов, който влезе като резерва в 73-ата минута на мястото на Васконселос, направи 2:0 с изстрел от наказателното поле в 96-ата минута.

Рикардо Сантамария вкара с глава след подаване от ъглов удар още в деветата минута, с което изравни резултата от двата мача. Гол на бразилеца Сидни от домакините пък беше спорно отменен заради засада в края на първата част, пише БТА.

Мачът стигна до продължения, в които Башов даде аванс на Алки в общия резултат, но в 100-ата минута испанецът Луис Моран се възползва от грешка на вратаря Павел Капса след центриране от корнер и вкара безценния гол за АЕК.

В друга четвъртфинална среща-реванш Анортозис победи гостуващия АЕЛ с 2:1, но след загуба с 0:1 в първия мач в Лимасол също отпадна.

Бразилецът с български паспорт Маркиньос игра цял мач за домакините, а друг бивш български национал Игор Томашич влезе като резерва на почивката на мястото на Сивард Спрокел.