Българският нападател Костадин Башов се отличи с асистенция при победата на Алки с 2:0 като гост на Еносис в мач от 13-ия кръг на кипърското футболно първненство.

Башов можеше да открие резултата в началото на мача, но силният му удар от 25 метра облиза напречната греда. В 37-ата минута юношата на Левски проби по лявото крило и пусна отличен пас по тревата към Ектор Гонсалес и бившият футболист на Черноморец (Бургас) засече в мрежата от точката на дузпата. Възпитаниците на Ицках Шум решиха всичко с попадение на Едмар Силва минута преди края. С успеха Алки се изкачи на 13-о място с 12 точки.

В друг мач от кръга воденият от българския специалист Ангел Станков отбор на АЕК (Пафос) се наложи с 2:0 като домакин над втория в класирането АЕК (Ларнака) и прекъсна серията на съперника от четири поредни победи в шампионата.

Нападателят Венцислав Иванов започна като титуляр, но беше заменен на почивката от аржентинеца Давид Солари. Стефанос Воскаридис откри резултата след половин час игра, а холандецът Кевин Хофланд се отбеляза автогол в 69-ата минута за крайното 2:0. АЕП е на 12-о място с 12 точки. Лидер е АПОЕЛ с 32 точки, пред АЕК с 26 точки и Омония с 24 точки и мач по-малко.