Българският нападател Костадин Башов направи поредния си силен мач в кипърското първенство, а отборът му Алки Ларнака се наложи с 2:1 у дома над участника в Шампионската лига АПОЕЛ Никозия.

Башов започна като титуляр и остана на терена до 81-ата минута, когато беше заменен от Охене. В 53-ата минута той получи жълт картон за фаул.

Още в 3-ата обаче гостите от АПОЕЛ поведоха с 1:0 благодарение на македонския полузащитник Иван Тричковски, който прониза полския вратар на домакините Черняк.

Само две минути по-късно Башов можеше да изравни, като се откъсна от защитата на гостите, но тупалката му се отби в гредата и след това топката беше изчистена. Пред юношата на Левски се откри още една възможност да се разпише, но ударът му от границата на наказателното поле излезе в аут в 28-ата минута.

В 36-ата минута Алки изравни с гол на Арнал Либерт Конде, който се разписа след пас на Пардо. В 3-ата минута на допънителното време Алки шокира АПОЕЛ Никозия и всички на стадиона, след като стигна до победата. Отново Конде беше точен и пак след пас на Пардо, който се възползва от грешка в защитата на Жорже от гостуващия състав.

С този резултат Алки събра 19 точки и се изкачи от 8-о на 7-о място в класирането. Поражението пък костваше лидерската позиция на АПОЕЛ, слязъл на 2-о място с 32 точки. Начело излезе АЕЛ Лимасол, който разгроми Еносис Паралимни с 4:0. Хеттрик реализира Джили Вуохо, а едно попадение добави Едмар Силва. Българският вратар на домакините Георги Петков не игра.