Двама български футболисти ще подпишат договори с полския втородивизионен клуб Рух Хожув в началото на новата седмица, пише вестник sport.interia.pl.

Това са вратарят Николай Банков, който доскоро игра за изпадналия от първа лига Локомотив (ГО), и крилото Даниел Пехливанов, изкарал последната година в Септември (София).

Двамата изкараха лагера с отбора на Рух в Камиен в Долна Силезия заедно с доста сериозна група още играчи на проби. Двамата българи обаче са приоритет в списъка на треньора Кшищоф Важиха, който има за задача да върне Рух в Екстракласата.

Пехливанов не игра в последната контрола срещу РОВ Рибник, а Банков застана на вратата след почивката. Рух Хожув падна с 1:3, но и трите попадения бяха реализирани през първото полувреме.

Въпреки сериозните амбиции, обявени от президента на клуба Януш Патерман, учудване буди селекцията, която се прави в тима. Трудно са обясними селекционни решения за тим в по-силно първенство от българското на играчи като Сантяго Вияфане, който предизвикваше иронични усмивки в страниня откъм морал отбор на Монтана, както и игралия във втора гръцка дивизия босненец Вилим Посинкович./ БТА