Българският специалист Красимир Балъков е фаворит да поеме закъсалия отбор на Щутгарт, съобщава Скай Германия. Според информациите от последните часове старши треньорът на „швабите” Томас Шнайдер със сигурност ще бъде уволнен след последната издънка на отбора.

Щутгарт спря серията си от 8 поражения в Бундеслигата, но не успя да спечели пред собствена публика, завършвайки 2:2 с абсолютния аутсайдер Айнтрахт Брауншвайг в двубой от 24-ия кръг.

Спортният директор на Щутгарт Фреди Бобич в момента е в среща с треньора Томас Шнайдер, който след нея почти сигурно ще бъде уволнен. Срещата между двамата вече продължава няколко часа.

Със сигурност спортният директор на Щутгарт Фреди Бобич вече обсъжда възможните варианти за наследник на Томас Шнайдер.

Балъков е фаворит да смени Шнайдер. Българинът се спряга от известно време за треньорския пост в Щутгарт. В момента той е свободен, а освен това се познава много добре с Бобич. Освен това българският специалист няма да струва толкова скъпо на германския клуб.

Не е изключено Красимир Балъков да поеме Щутгарт заедно със Звонимир Солдо, който ще влезе в екипа на българина.

В класирането Щутгарт заема 15-а позиция с 20 точки, а Айнтрахт (Брауншвайг) остава на последното 18-о място със 17 точки.