Красимир Балъков най-вероятно ще наследи Клаус Аугенталер на поста старши треньор на Волфсбург, съобщава германският всекидневник „Волфсбургер Нахрихтен”.

По всяка вероятност „вълците” ще се разделят с настоящия си наставник през лятото. Първото име в списъка на клуба е Феликс Магат, пише местното издание. Бившият треньор на Байерн Мюнхен трябва да заеме новия си пост през юли, ако се съгласи. „Няма, какво да кажа по този въпрос”, това бе коментарът на Магат пред германския вестник „Ди Велт”. Според информации на „Кикер” специалистът не желае да застане начело на тима.

Така единственият засега кандидат за мястото на Аугенталер остава българският треньор, който в момента води швейцарския Грасхопър. Балъков обаче е вариант за наставник на втородивизионния германски тим Кайзерслаутерн, така че не е сигурно, дали „зелените” ще успеят да го привлекат, пише още материалът.

Контрактът на Аугенталер изтича през 2009 година. Волфсбург, където играе и Мариян Христов, е застрашен от изпадане във втората дивизия, тъй като заема 15-то място с 36 точки. След три загуби и едно равенство, „вълците” са на 3 точки от зоната на изпадащите.