Българският треньор на Санкт Гален Красимир Балъков призна, че е поласкан от информацията, че е сред вариантите за помощник на Клинсман в Байерн Мюнхен.

„Ние се познаваме много добре. Смятам, че това, което се пише е спекулация. Не мога да скрия, че се лаская от подобно нещо. Клинсман не ми се е обаждал”, каза за Гонг Красимир Балъков.

Специалистът разкри още една новина. Балъков сподели, че е искал да привлече в своя швейцарски клуб бившия футболист на Левски Христо Йовов.

„Имах намерение да взема българин в нашия тим. За съжаление не се получи. Става въпрос за Христо Йовов, но както добре знаете той подписа с отбор от Кипър”, продължи легендата на Щутгарт и българския национален отбор.

„Имам много работа в момента. Днес ще пътувам със Санкт Гален за Турция, където ще бъдем на десетдневен лагер. След това се прибираме в Швейцария, а след още една седмица почва шампионата и мачовете ни. В момента целта ни не е кой знае каква. Трябва да се спасим от изпадане. Догодина ще разсъждаваме върху по-значими и сериозни цели”, отбеляза треньорът на Санкт Гален.

Красимир Балъков и Юрген Клинсман са карали заедно прословутата треньорска школа в Кьолн, а немските издания вече го спрягат като евентуален помощник на Клинси в Байерн Мюнхен.