Красимир Балъков не знае къде играят българските футболисти Захари Сираков и Георги Пеев. В интервю за руското издание „Советский спорт” специалист призна, че не е чувал за Амкар Перм, както и че не знае нищо за отбора на попадащите в националния отбор играчи. Балъков взе участие в юбилейния мач на знаменития вратар на Русия - Ринат Дасаев.

„О, Пеев? Как казахте, че се казва този клуб. Трябва да направя справка, нищо не съм чул за този тим. Но знам, че Цветан Генков премина в Динамо Москва. Той е много талантлив играч”, опита да се измъкне Бала.

„Настоящите ни национали са още много млади. Те са на по 23 и 24 години. Всичко е пред тях. Когато участвахме в САЩ ние бяхме по-зрели, а средната възраст на отбора ни бе 28”, разкри Балъков, на въпрос как сегашният ни тим може да постигне резултатите на неговото поколение.

„Постоянно съм в контакт със Стоичков, Лечков и Михайлов. Дори Лечков сега е голям човек в България – политик, кмет на родния си град и вицепрезидент на Българскя футболен съюз”, сподели бившият треньор на Грасхопър.

„Запознат съм добре с вашето първенство. Чух, че сега за развитието на футбола във вашата страна се наливат много пари, а четири-пет от водещите клубове могат да си позволят и звезди от Европа. Дасаев за мен е страхотен играч, що се касае до мащабите на Европа и дори в целия свят. По времето на социализма в България гледахме предимно руска телевизия, затова и много деца у нас отраснаха с любовта си към Дасаев и Иво Виктор”, допълни Балъков, който взе участие в 50-годишния юбилей на Ринат Дасаев в Москва.

„Няколко пъти съм играл срещу вас. Веднъж с младежкия национален отбор, когато струва ми се победихме с 2:1, а срещу А тимът ви играх веднъж, тогава също победихме с 1:0, а голът бе дело на Трифон Иванов”, сподели Бала.