Красимир Балъков е най-горещият кандидат за наставник на швейцарския Цюрих, съобщават медиите в страната на часовниците. Българският треньор най-вероятно ще наследи Люсиен Фавър, който пое Херта Берлин преди една седмица.

Ръководството на шампионите взе решение да не ангажира швейцарски треньор. По този начин от фаворитите отпаднаха Чириако Сфорца (Люцерн) и Фрингер (Санкт Гален). Така пътят за Балъков е разчистен, пише „Тагесанцайгер”.

Спортният директор на Цюрих Фреди Бикел, който днес ще пътува за Франция заедно с шефовете Рене Шритматер и Анчило Канепа, заяви, че няма точно днес да посещава България, за да преговаря с Балъков.

Новият наставник на Цюрих ще работи с досегашния щаб заедно с асистента Гамперле и треньора на вратарите Брунер.

Според вестник „Блик” другите възможни кандидати за поста са бившият наставник на Фрайбург Фолкер Финке, треньорът на младежкия швейцарски отбор Бернард Чаландърс.

Германският таблоид „Билд” пък твърди, че досегашният треньор на втородивизионния тим от Брайсгау е първото име в листата на Цюрих. „Новият наставник трябва добре да познава швейцарския футбол, да работи ефективно с млади играчи и да може добре да се сработи с настоящия ни щаб”, каза Бикел пред изданието. Според материала босът на шампионите вече се е срещнал с Финке.