Халфът на Челси Михаел Балак за пореден път се изказа ласкаво за бившия си съотборник в Байер Леверкузен Димитър Бербатов. Германският национал заяви, че е бил сигурен в успеха на Бербатов в Тотнъм.

Преди днешната им среща в преиграване на четвъртфинала за ФА Къп Балак заяви: „Той бе само на 21 или 20 години, когато играехме заедно. Той попиваше всичко от останалите нападатели, а в Леверкузен имаше доста добри нападатели. Даваше му се шанс да играе, а той тренираше все по-усърдно с всеки изминал ден, затова стана фантастичен футболист, който си служи умело и с двата крака.”

„Той винаги подхожда спокойно към топката, контролира всяка ситуация на терена и това е чудесно за него. Аз вярвах, че той ще се справи чудесно в Англия. Той е добър играч и когато вкарваш, винаги си в светлината на прожекторите.”

„Чака го блестящо бъдеще. Той изглежда щастлив на терена, това се разбира от начина му на игра. Щастлив е от развитието си тук и от отношението на феновете – и може да вкарва. Мисля, че беше правилния ход да премине в Англия. В момента той е изключително опасен.”