Отборът на Байерн Мюнхен победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига. Двубоят, който се игра на „Алианц Арена”, приключи с успех на домакините, които донякъде взеха реванш за драматичния финал от преди 11 години, когато крайният победител бе Юнайтед с попадения тогава на Шерингам и Солскяр.

Димитър Бербатов започна срещата като зрител, от резервната скамейка. Българският нападател се появи в игра в 70-та минута на мача при 1:0 за неговия тим, но малко след това „палачинката се обърна”.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън гласува доверие на Уейн Рууни, който започна като титуляр и поведе атаката на „червените дяволи” в Мюнхен. Английският нападател не разочарова, напротив – вкара гол от съблекалнята още във втората минута. Но краят на спектакъла се оказа ужасяващ за Рууни, който не успя да доиграе срещата, заради контузия. След като стана свидетел отблизо как Байерн обърна резултата в своя полза след гол в последната секунда на Ивица Олич, Рууни трябваше да напусне терена накуцвайки, заради болки в крака.

Още във втората минута на мача Манчестър Юнайтед се възползва от разсейване в защитата на немския гранд, за да поведе с 1:0. След центриране на Нани от фаул, дълбоко в половината на Байерн, Уейн Рууни връхлетя и засече топката в мрежата на съперника.

До средата на първата част „червените дяволи” пропиляха още няколко възможности, като една от тях бе дори греда на Нани, който опита нещо средно между удар и центриране, а топката кацна на напречната греда. Малко преди това, отново португалецът стреля от наказателното поле, но в страни от вратата на баварците. Немският тим, въпреки опитите си, не успя да се възползва от няколкото добри атаки до почивката и в крайна сметка футболистите на Байерн се оттеглиха след първото полувреме с наведени глави. Но само временно.

Още в началото на втората част момчетата на Луис Ван Гаал взеха нещата в свои ръце (крака). В 76-та минута Франк Рибери успя да изравни резултата. Френският национал стреля от фаул от 25 метра, топката рикошира, подлъга опитния Ван дер Саар и се оказа оплетена в мрежата зад гърба му за 1:1.

Въпреки че през втората част Байерн Мюнхен изглеждаше доста по-стабилен, Манчестър Юнайтед също имаше своите шансове. В 83-та минута след центриране от корнер, Неманя Видич засече с глава, но уцели напречната греда.

Последните минути се оказаха изключително напрегнати. В 90-та минута Марио Гомес, който се появи като резерва, стреля от рамките на наказателното поле, но стражът на Юнайтед се намеси невероятно и изби в ъглов удар.

В даденото от съдията двуминутно продължение падна и инфарктният гол, който обърна всичко. Ивица Олич показа класата си, след като майсторски преодоля трима от защитата на Юнайтед, навлезе в наказателното поле, а след това препарира и вратаря Ван дер Саар за крайното 2:1.

Така развръзката от невероятния сблъсък остана да се разплита след седмица на „Олд Трафорд”. Горчивината в състава на „червените дяволи” обаче е по-голяма, не само заради поражението, но и заради Уейн Рууни, който най-вероятно ще пропусне следващите няколко мача на тима заради травмата в глезена.

Стартов състав на Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар, Невил, Евра, Фърдинанд, Рууни, Парк, Видич, Карик, Нани, Скоулс, Флетчер.

Стартов състав на Байерн Мюнхен: Бут, Ван Буйтен, Демикелис, Рибери, Алтинтоп, Олич, Ван Бомел, Лам, Пранич, Мюлер, Бадщубер.