Немският колос Байерн Мюнхен пое глътка въздух, след като победи с 2:1 Фрайбург в мач от 9-тия кръг в Бундеслигата. Баварците нямаха отбелязан гол цели 3 мача и успехът в този мач бе жизнено важен за отбора на Луис ван Гаал, за да запази шансовете си за титлата.

Гостите в този мач започнаха своя натиск от самото начало на мача и рядко позволяваха на футболистите на Фрайбург да стигнат до топката.

Въпреки това първият гол в мача падна едва в 42-та минута и бе дело на новата звезда на баварците Томас Мюлер. Центриране на Лам отдясно бе засечено с глава от Клозе и топката стигна до започналия като титуляр Лука Тони. Италианецът стреля в тялото на стража на домакините, но при добавката Мюлер бе безпогрешен от 10 метра.

В 68-та минута изходът на мача бе решен, след като Ду-Ри Ча засече в собствената си врата центриране на Мюлер.

До края футболистите на Байерн пазеха сили и видимо доиграваха мача. В даденото от съдията продължение Райзингер вкара почетен гол за Фрайбург, с който оформи крайното 1:2.

Отборът на Херта продължи катастрофалното си представяне, след като загуби с 0:3 гостуването си на Нюрнберг. За гостите на резервната скамейка остана българският национал Валери Домовчийски.

Всички резултати в Бундеслигата:

Вердер – Хофенхайм 2:0

Айнтрахт Франкфурт – Хановер 2:1

Фрайбург – Байерн 1:2

Кьолн – Майнц 1:0

Нюрнберг – Херта 3:0

Щутгарт – Шалке 1:2

В 19.30: Хамбургер – Байер Леверкузен

В неделя от 16,30:

Волфсбург – Борусия М

Борусия Д - Бохум