Атанас Борносузов подписа днес с румънския Астра Плоещ. Футболистът бе спряган за сигурно ново попълнение в Левски, но в крайна сметка нещата придобиха обрат и от следващия сезон Борносузов ще играе в северната ни съседка.

„Вчера преговаряхме цял ден - от 10 сутринта, до 10 вечерта. Може да има и други българи в Астра, но дали ще стане е въпрос на преговори”, каза Борносузов. „Миналата година не е била успешна за Астра. Този сезон с назначаването на Стойкица отборът ще има високи цели. Самият президент ме увери в това. Клубът е обезпечен добре финансово. Целите са високи. Това е една от причините да подпиша там. За мен Михай Стойкица е най-добрият треньор, с когото съм работил и това е една от причините да отида. Не е маловажна и финансовата част. Аз съм на 30 години, а не на 24 да си правя експерименти. Много мислих и реших, че това е най-добрият вариант. Предложиха ми по-добри финансови условия от Левски”, каза още роденият в Житница играч.

Борносузов потвърди, че ако не е излязло предложението за Румъния, е щял да подсили „сините”. „Ако не беше излязло това предложение, със сигурност щях да подпиша с Левски. Исках да се върна и дори бях обещал на Гонзо, но някой път нещата придобиват друг развой.”

„Срещнах се с Гонзо и му казах директно как стоят нещата. Истината е, че се получи малко гадно, но съм очарован от Гонзо, тъй като доказа, че е мъжкар и ме разбра”, допълни още Борносузов.

Халфът заяви, че е нямало никаква възможност да остане да играе в Черно море. „Нямаше възможност да остана в Черно море. Ще си спомням последната година и половина с добро. Оставям приятели. Следващият сезон пожелавам на Черно море да се бори за Лига Европа, а на Гонзо да стане шампион и да затвори устите на критиците”, завърши Борносузов.