С хеттрик на Херман Денис Аталанта разгроми у дома с 4:1 останалият с девет човека тим на Рома в двубой от 25-ия кръг на Серия А.

Ударът бе двоен по вълците, тъй като получилите червени картони Пабло Освалдо и Марко Касети ще бъдат наказани за дербито с Лацио следващата неделя.

Бергамаските поведоха в десетата минута с гол на Гуидо Марилуньо, а Денис удвои в 19-ата. Рома успя да върне едно попадение чрез Фабио Борини в 36-ата минута, но отново Херман Денис бе точен в 47-ата.

Аржентинският голмайстор оформи хеттрика си в 66-ата, а преди това – в 53-ата минута Освалдо от състава на гостите получи директен червен картон. В 82-ата и съотборникът му Касети, който влезе като резерва, бе директно изгонен.

В друг неделен двубой от Калчото борещият се за оцеляване Лече победи с 2:1 като гост Каляри, а Валери Божинов не влезе в игра за джалоросите, въпреки че бе на пейката.

Луис Мориел даде преднина на гостите в последните секунди на първата част, а сардинците изравниха в 50-ата минута с гол на Хоакин Ларивей от дузпа. Крайният успех на Лече донесе Андреа Бертолачи в 62-ата.

Резултати от Серия А:

Аталанта - Рома 4:1

Каляри - Лече 1:2

Киево – Чезена 1:0

Катания – Новара 3:1

Сиена – Палермо 4:1

Лацио – Фиорентина (от 21:45 часа)

Наполи – Интер (от 21:45 часа)

Болоня – Удинезе (от 21:45 часа)

От събота:

Милан – Ювентус 1:1

Дженоа – Парма 2:2