Отборът на Астън Вила, със Стилиян Петров в състава си, постигна победа с 1:0 над Хъл Сити в мач от 35-ия кръг на английската Висша лига. Това бе първи успех за тима на бирмингамци след девет поредни мача без победа. Единственият гол на „Вила Парк” реализира норвежкият нападател Джон Карю през първата част.

Спечелените три точки изкачиха тима на Мартин О’Нийл на пето място в подреждането, изпреварвайки състава на Евертън. Хъл Сити продължава да бъде заплашен от изпадане от английския елит. „Тигрите” се намират точно над чертата с три точки преднина пред Нюкасъл, който е в зоната на изпадащите.

Вила започна силно мача, създавайки няколко добри възможности пред вратата на гостите. Още в първите минути Карю имаше прекрасна възможност да се разпише с глава след центриране на Петров отдясно, но ударът му мина покрай дясната греда.

Домакините все пак успяха да поведат след първоначалния си натиск. В 34-ата минута Стилиян Петров открадна една топка пред собственото си наказателно поле, която попадна в краката на Гарет Бари. Английският национал продължи атаката на ляво към Ашли Йънг, който от своя страна намери отлично в наказателното поле Джон Карю. Нападателят стреля незабавно, за да даде преднина на своя тим. При гола останаха съмнения за засада, но асистент арбитърът не сигнализира за такава.

За първите 45 минути отборът на гостите не успя да отправи нито един точен удар към вратата на Брад Фридъл. През втората част футболистите на Астън Вила видимо намалиха темпото, което даде възможност на гостите да погледнат по настоятелно в предни позиции.

В последните минути на мача тимът на Хъл Сити имаше няколко добри възможности за попадение, но стражът на домакините показа класа.

Стилиян Петров, за когото това беше мач номер 300 в чужбина, остана на терена до 93-ата минута на двубоя, когато бе заменен от Рио Кокър.