Българинът Асен Караславов беше титуляр и получи червен картон при равенството на Гройтер Фюрт 2:2 навън срещу Карлсруе в среща от десетия кръг на германската Втора Бундеслига. Бившият футболист на Славия и Ботев (Пловдив) игра на непривичния за него пост на десен защитник. В 84-ата минута на двубоя Караславов получи втори жълт картон за нарушение срещу резервата Паскал Грос и остави Гройтер Фюрт с 10 души на терена.

В 19-ата минута Шмидгал изведе гостите напред в резултата, но Кребс изравни в средата на второто полувреме. В 85-ата минута, секунди след червения картон на Караславов, бившият футболист на ЦСКА Джузепе Акуаро се разписа отблизо с глава и даде аванс 2:1 в полза на Карлсруе.

Останалият с 10 души на терена тим на Гройтер Фюрт стигна до равенството 2:2 с гол на Мергим Маврай във втората минута на добавеното време.

След този мач отборът от Нюрнберг се намира на първо място в класирането във Втора Бундеслига с актив от 23 точки.

В друга среща от кръга Дуисбург с Валери Домовчийски в състава си загуби с 0:1 у дома от Падерборн. Българският нападател Домовчийски остана на терена до 84-ата минута, когато беше заменен от Шао. Преди това бившият играч на Левски получи жълт картон.

Единственият гол в двубоя падна в 77-ата минута е бе дело на Прошвиц.

В класирането Дуисбург се намира на 16-ото място и има актив от едва 6 точки.