Българският защитник Асен Караславов изигра първите си 10 минути, след тежката контузия на коляното, която го извади от строя за три месеца и половина. Караславов влезе в 81-ата минута вместо Марино Билисков в контролната среща с Кьолн по време на лагера на отбора в турския курорт Белек.

Елитният тим спечели с 1:0 с попадение на Манасех Ишиаку в 85-ата минута, който се възползва от грешка на Кристиян Рам.

Караславов се контузи в мача с Рот Вайс (Ален) за купата на Германия, който неговият Гройтер Фюрт спечели с продължения с 3:2 и се игра на 23-и септември. Скъсаната кръстна връзка беше оперирана няколко дни по-късно, като възстановяването му отне три месеца.

"Вече нямам никакви проблеми и се надявам повече такива контузии да не ме измъчват. Вече се чувствам добре, а малко преди Нова година започнах да тренирам наравно с отбора. Нямах никаква вина за травмата, защото ме удариха при единоборство в 20-ата минута. Оказа се, че съм играл след това още 100 минути без коленна връзка, но не усетих никаква болка. Даже коляното ми не се поду", обясни бившият капитан на Славия. След като на следващия ден обаче не успял да сгъне коляното си, се оказало, че се налага операция. "Даже всички се шокираха от героизма ми. Надявам се да си върна и титулярното място и да се преборим за място в елита".

Караславов ще играе в следващата контрола на отбора- срещу турския Газиантепспор в петък.