Отборът на Арсенал записа поредния си успех във Висшата лига. Възпитаниците на Арсен Венгер преодоляха леко с 3:1 отбора на Манчестър Сити като гост и по този начин нанесоха първо поражение за Мартин Петров и компания на „Ийстландс”. Българският национал бе на терена през всичките 90 минути, но този път бе далеч от познатото си ново.

 

Петров също получи жълт картон за оспорване на съдийско решение през втората част на мача.

 

Резултатът в мача бе открит в 9-ата минута когато точен бе Емануел Адебайор. Централният нападател на артилеристите получи чудесен пас в наказателното поле и необезпокояван от никой успя да преодолее Джо Харт. Огромна заслуга за гола има също Бакари Саня, който нахлу чудесно по дясното крило и предостави топката на тогоанския голмайстор.

 

От своя страна отборът на Сити трудно организираше опасни атаки към вратата на гостите, което допълнително улесняваше футболистите на Арсен Венгер.

 

В 26-ата минута на срещата хърватският национал Едуардо Да Силва покачи на 2:0 в полза на Арсенал след фамозен гол. Натурализираният бразилец получи топката на границата на малкия пеналт и въпреки че бе с гръб към вратата успя да се освободи от противников състезател и с прецизен удар с левия крак да прати топката в десния ъгъл на вратата на домакините.

 

Само две минути по-късно възпитаниците на Свен Йоран Ериксон успяха да намалят и да съхранят надеждите си за нещо повече от почетна загуба. Автор на попадението стана Фернандеш, който получи пас от бранителя Ведран Чорлука.

 

При такъв резултат завърши първата част. През второто полувреме домакините се опитаха да наложат териториален натиск в опитите си да променят развоя на срещата.  Футболистите на Арсенал обаче решиха всичко в двубоя две минути преди неговия край. В герой за своя тим се превърна Адебайор, който записа втория си гол в мача.

 

Контраатаката за „артилеристите” започна именно от Адебайор, който бе съборен в центъра на терена, но главният рефер на двубоя Андре Маринър реши да даде авантаж. Топката бързо се озова в наказателното поле на домакините, където Фабрегас отлично видя притичалия Адебайор, който с удар от точката на дузпата оформи крайния резултат.

 

Манчестър Сити: Харт, Чорлука, Дън, Ричардс, Бол, Айрлънд (83-Мпенза), Хаман (75 - Джовани), Фернандеш, Петров, Елано, Стъридж (55 - Васел)

Арсенал: Леман, Саня, Галас, Сендерос, Клиши, Хлеб (89 - Хойт), Фабрегас, Фламини, Диаби, Адебайор, Едуардо

Стадион: "Истландс", Манчестър, 46 426 зрители
Рефер: Андре Маринър