Арсенал победи Тотнъм с 2:1 в дербито на Северен Лондон от последния кръг преди коледните празници. Димитър Бербатов вкара единственото попадение за „шпорите” на „Емирейтс стейдиъм”, но то не бе достатъчно, за да сломи лидера в класирането, особено след като съотборникът му Роби Кийн пропусна дузпа, изработена от българина.

„Бебетата на Венгер” ще посрещнат Коледа като водачи във Висшата лига на Англия. Тотнъм пък ще прекара празниците на 12-то място в Премиършип.

След нулево първо полувреме, резултатът бе открит още в началото на втората част. В 48-та минута Емануел Адебайор изведе домакините напред, след виртуозен пас на Сеск Фабрегас с пета. Димитър Бербатов обаче за пореден път се доказа като най-добрия футболист на Тотнъм, и успя да изравни в 66-та минута. Роби Кийн промуши топката между защитниците на Арсенал, намери Бербо в наказателното поле и той по блестящ начин прати кълбото в мрежата на Алмуния.

Тотнъм имаше шанс да стигне до пълен обрат в 72-та минута, когато Коло Туре фаулира Бербатов в наказателното поле и реферът Роб Стайлс отсъди дузпа. Зад топката застана капитанът Роби Кийн, но той превърна в герой стража Мануел Алмуния, спасил изстрела му от бялата точка.

Само три минути по-късно Арсенал се възползва от грешната стъпка на гостите и влезлият като резерва Никлас Бендтнер наказа „шпорите” с втори гол във вратата на Пол Робинсън.

Тотнъм няма победа над Арсенал от 1999 година, и този път нямаше успех да чупи нещастната традиция, въпреки усилията на Димитър Бербатов.