Отборът на Арсенал Тула постигна много ценна победа с 2:1 над Тамбов, като с тази победа може да се каже, че отборът на Георги Костадинов си осигурява място в Премиер лигата на Русия и през следващия сезон. 

"Артилеристите" се добраха до победата в 84-ата минута и са 8-и в подреждането, а техният съперник е 14-и, но с мач повече от Криля Советов и Оренбург.

В 8-ата минута Костадинов, който бе титуляр, получи жълт картон, а в 18-ата такъв си получи и Гурам Тетрашвили за груб фаул срещу българина. 

В 20-ата минута звездата на тима Евгений Луценко центрира от ъгъла на наказателното поле, а Адесойе Ойеволе докосна топката с ръка и Павел Кукуян посочи бялата точка. Зад топката застана Владислав Пантелеев, който не сбърка и вкара първия си гол за тима от Тула.

В 55-ата минута Тамбов успя да изравни. Основната работа свърши Валериу Чуперка, който преодоля бранител на домакините в наказателното поле и намери непокрития Костюков, който реализира за 1:1.

Шест минути преди края на редовното време Костадинов отстъпи мястото си на Анри Хагуш, а веднага след смяната Арсенал стигна до победния гол. 

Отбраната на гостите сгреши фатално, като не успя да се справи с ниско центриране на Сергей Ткачов и опитният Луценко провря топката в мрежата. Това беше 15-о попадение за тарана през сезона и той е съвсем близо до водача в голмайсторската листа Артьом Дзюба, който има 16 гола.

В последните два кръга Арсенал ще гостува на Урал и Уфа. На Тамбов пък предстоят домакинство на Сочи и гостуване на ЦСКА Москва.