Българският нападател Димитър Макриев скоро може да смени отбора си, но ще остане на израелска земя. Според последните информации, националът ще подпише договор с Апоел Тел Авив, където през миналия сезон играеха други двама българи – Димитър Телкийски и Елин Топузаков.

В момента Макриев все още е футболиста на Ашдод, но медиите в Израел твърдят, че интересът на Апоел е много сериозен, и тимът от Тел Авив иска да вземе българина още през зимния трансферен прозорец. Някои издания дори прогнозират, че трансферът ще се осъществи в следващите няколко дни.

Апоел първоначално искаше да вземе Макриев под наем, но от Ашдод са отхвърлили този вариант, като са готови да се разделят с родния таран само срещу продажба. В момента се изчаква завръщането на президента на Ашдод Джаки Бен-Закен, за да продължат преговорите.

Димитър Макриев е обект на интерес и от други клубове, като бе на път да премине и в Левски през лятото. Той играе в Ашдод вече два сезона, като е основен футболист на тима, и един от топ реализаторите му. Тази година той има четири гола в 14 срещи. Макриев дебютира и за националния отбор, като в три мача се разписа веднъж.